woensdag 7 maart 2012

Pak je schild, pak je speer...

Gevaar! Overal gevaar! Vanachter elke struik...achter elke hoek, elke seconde van de dag loop je gevaar. Gevaar op aangevallen te worden.
We leven in een wereld, door God gemaakt. Maar door de zonden verandert deze wereld in een wereld vol gevaarlijke dingen.
We kunnen onszelf niet beschermen. Daar hebben we soms de kracht niet voor. De macht niet voor.
Maar één Iemand heeft dat wel: God.


Vandaag moest ik opeens aan het stukje denken over de wapenrusting. In Efeze 6:11 lees je een oproep om de wapenrusting aan te trekken om stand te kunnen houden tegen de duivel.
Ik las net dat vroeger deze beeldspraak goed te begrijpen was,  iedereen had wel eens een Romeinse soldaat gezien.

God roept op om stand te houden. Daarbij mag je de waarheid als gordel om je heup doen. Vroeger droegen de soldaten lange mantels, met een gordel of riem om hun mantel omhoog te houden. Weet je ... hierdoor hadden ze bewegingsvrijheid. Zo mag jij je dus ook omgorden met de waarheid, de leugen afleggen en de waarheid spreken, en op de waarheid vertrouwen: Christus!

Het harnas: een beeld van gerechtigheid. De duivel kan soms heel hard tegen je zijn, zodat je je reddeloos verloren voelt. Maar, als je er op vertrouwt wat Jezus voor je heeft gedaan, kun je je hart beschermen tegen deze aanvallen

Ah ... dan krijgen we de sandalen van het evangelie, dus: het goede nieuws. Hoeveel heb jij er voor over om Gods liefde door te geven aan de mensen om je heen? Het hoeven geen woorden te zijn, maar het kunnen ook daden zijn.

Vroeger werd er met gevechten veel gebruik gemaakt van brandende pijlen. Soms hadden soldaten om zich goed te beschermen een groot schild dat was bedekt met natgemaakte dierenhuid. Om even in de beeldspraak van Efeziërs te blijven: de duivel vuurt soms brandende pijlen op je af, van ontmoediging of verleiding. Door je geloof in Jezus Christus kun je jezelf beschermen tegen al deze pijlen!




In Jesaja 59:17 draagt God een 'helm van redding'.
Nu, in het het bijbelgedeeldte over de wapenrusting wordt ons gezegd dat we als gelovigen een 'helm van verlossing' moeten dragen. De helm beschermt ons tegen de duivel. Deze helm heb je door de verlossing in Christus gekregen. Je bent geen slaaf van de zonden meer, je bent vrij!


Het allerlaatste is het zwaard. Het zwaard van de geest. Het Woord van God. Het is belangrijk om de woorden van God te kennen en te bewaren in je hart.

Ik denk dat deze wapenrusting pas echt af is, als je bij het hanteren het gebruiken van deze wapenrusting vooral vaak bidt. Praten met en luisteren naar God is onmisbaar in de strijd!
Dus: praat met God, bid met Hem, luister naar Hem.
Trek je wapenrusting aan, die Hij jou wil geven.

6 opmerkingen:

Petra zei

Thank you for reminding us of these truths! Blessings!

Violet zei

Such an encouragement, Indy, and full of truths that I so often quickly forget! Thank you so much for this reminder! :) God bless!
Violet

Wendy Born zei

Wat een mooi stuk Indy, dank je voor het delen! We hebben die wapenrusting zo hard nodig.

Anoniem zei

Great post Indy! I love all the pictures that went with it.

Thank you for all your nice comments on our blog:)

God Bless, Elizabeth

tineke zei

Geweldig dat wij dit hebben meegekregen van God om ons staande te kunnen houden in deze wereld vol gevaren! Dank voor dit bericht en de herinnering hieraan! Het is best een lastig stuk, maar je hebt het erg goed weten te verwoorden:)

Susan zei

Dank je Indy voor het fijn schrijven, zo mooi schrijvt jij, Bedankt voor je bezoek op mijn website :)